Bröllops DJ

När ni söker en erfaren DJ

En av de lyckligaste dagarna i era liv!

Den kvällen då ni, er familj och vänner skapar ett minne för livet.

Som DJ är det alltid en utmaning att spela för en stor åldersspridning. Vad spelar man för farmor och farfar? Vad spelar man för sina föräldrar? Vad spelar man för sina vänner? och vad vill den 15 åriga kusinen dansa till?

Som ni förstår krävs det erfarenhet och gediget musikintresse för att göra så många som möjligt nöjda.

Erfarenhet

Jag har spelat på bröllop i över 20 år och mer än 100 bröllop. Detta har medfört att jag har mycket stor erfarenhet av att spela för en stor åldersspridning och bröllop med mångkulturella inslag.

Planering

Man ska inte glömma bort att det är er fest och musikvalet ska givetvis spegla det ni gillar, men anledningen till att ni anlitar DJ är att få någon som även ser till att alla på festen får möjlighet att dansa till musik de kanske gillar.

Ett personligt möte eller telefonmöte med er uppskattas där vi pratar igenom kväller och era tankar och frågor. Jag med min erfarenhet kan säga vad som brukar fungera och gillas. Det som är av störst vikt är ert val av första låt och även första halvtimmens musikval. Vi pratar även igenom behovet av teknik, tid för riggning av tekniken, kontaktuppgifter till toastmadam / toastemaster och eventuellt catering eller lokal ansvarig.

Låtlistor är givetvis OK, men som DJ så använder man den som inspiration eftersom det är inte säkert att alla låtar fungerar eller ligger i den ordningen som folk vill dansa till dem.

Festdagen

Ni som bröllopspar ska nu bara slappna av och ha tankarna på er själva och era gäster. Jag ska ju redan ha förberett allt och ni ska nu kunna känna er trygg i att vi som jobbar löser eventuella små detaljer under dagen eller festens gång.

Om ljud/ljus ska levereras så riggats det enligt överenskommelse men i de flesta fall före middagen.

Jag kommer att dyka upp den tiden som vi tidigare bestämt eller efter kontakt med hovmästare som har koll på hur fort middagen avlöper. Dansen börjar så fort personalen sedan är klar och givetvis ni som bröllopspar är redo för första Dansen.

När festen är slut så river jag ljud/ljusanläggningen vilket tar ca 30 minuter.För att ge en liten förståelse vilken tid man som DJ lägger ner på ett bröllop så har jag specificerat ungefär vad man brukar lägga ner i tid inför och under ett bröllop.

Initial Kontakt: Antingen via mail eller via Telefon. 0.25-0.5h
Planerings möte: Där vi går igenom era tankar och idéer om kvällen 1-2h
Kontakt med festlokalen alternativt bestman/Värdinna: 0.25-0.5h
Musik letande och musikinköp: 1-2h
Packning och uppackning av Ljud/ljus utrustning: 1-2h
Körtid till festlokalen: 0.5-2h
DJ närvarotid på kvällen: 3-7h
Total tid 7-16h

Vad skiljer oss DJ egentligen åt?

Som bröllopskund så förstår vi utmaningen att välja underhållning och då kanske speciellt DJ. För vad skiljer oss åt? Hur verifierar man som kund att vi levererar det vi lovar, och hur speglar kvalitén priset?

Det första ni ska tänka på är att titta på er budget. Hur mycket pengar ska ni avsätta till underhållningen efter middagen? Hur viktigt är det för er att ni får ett bra dansgolv efter middagen? I timmar räknat så brukar Musik & Dans stå för minst 1/3 av tiden som ni tillbringar i eventlokalen. För vissa är denna del minst lika viktig som ett bra vin till maten eller namnkunnigt bubbel på fördrinken, och för andra så är detta inte alls viktigt.

Ett råd från oss är att ni tillsammans sätter er och prioriterar de olika komponenterna i festen hur viktiga det är för er, och baserat på denna prioritering också fördelar budgeten så prioriteringen så gott det går slår in. Man kommer snabbt fram till att man måste kompromissa på vissa saker, stryka andra helt och lägga mer krut på andra. Men om då valet är att man vill anlita en Bröllops DJ så kolla vidare vad man kan försöka kontrollera innan man bestämmer sig. Har man inte budget för ett ta in en DJ så kan ju vårat ljudpaket (se nedan) vara ett alternativ.

Hur verifierar man en DJ’s kunskap?

Extremt svårt eftersom vissa kunder tycker det är viktigt med själva DJ tekniken så som mixning av låtar, Scratch och loopar, mellan för andra så är det viktigast att rätt låt spelas på rätt tid, dvs man kan läsa dansgolvet. Men oberoende detta så kan man ändå kanske kolla upp följande saker.

Finns det en dokumenterad opartisk historia? (Dvs finns det ett företag bakom som man kan kolla upp på publika webtjänster?)

Har DJ:en exempelmixar på publika streaming tjänster i olika musikstilar, eller spelar de egentligen bara en viss stil i vanliga fall?

Har de kvalité och någotsånär uppdaterad teknik? Finns det beskrivet på hemsidan när och vad den gällande tekniken uppdaterades och vad de i verkligheten levererar? Man kan visserligen vara en fantastisk bra DJ och spela på gammal eller sämre budgetmärken. Men i vissa fall speglar även valet av teknik även kunskapen som DJ och seriös leverantör av ljud/ljus & DJ produkt.

Vad har man sina DJ rötter? Är man på äldre dagar omskolad från utpräglad klubb DJ inom en viss genre till att göra bröllops spelningar eller har man en lång historia inom denna mer specifika bransch?

Vad kostar det då att anlita en DJ med ljud & Ljusteknik?

Svaret är inte så enkelt alla gånger, för nästan varje bröllop är unikt, med sin specifika prägel eller önskemål från er som brudpar. Prisdrivande faktorer är alltid den tid man som DJ behöver lägga ner innan, under och efter bröllopet, samt den kvalité på teknik vi använder. Den timkostnaden man som DJ tar ut speglar ska i sin tur avspegla den nivån av kunskap som man har inom området. Tänk också att det inte bara är den tiden vi spelar som vi ska ha betalt för, vi lägger ner massor med tid i förberedelser (egentligen också på samma sätt som musiker måste repa, men vi måste gå igenom massor av ny och gammal musik, och katalogisera och betygsätta den så vi sedan enkelt hittar den då vi spelar), tid innan och efter bröllopet att rigga teknik och faktiskt vänta att middagen ska bli klar, samt riva och ta hem utrustningen.

Tittar man på branschpriserna så varierar de stort, från kanske 5000 SEK upp till 20 000 SEK på faktura. Men priser från 7000 SEK ink moms upp till 12 000 SEK ink moms på faktura är seriösa och rimlig prissättning som brukar gälla i Uppsala som tätort. De varierar däremellan baserat på kunskap, teknik och hur många timmar man som DJ måste vara på plats och förberedelser innan.

Hyra enbart Ljudanläggning!

OBS! Erbjudandet gäller endast för de centrala festvåningarna som finns i Uppsala centralort.

Om ni inte har budget för att hyra in en DJ, utan måste av budgetskäl kompromissa så kan vi erbjuda ett Ljud paket, där ni enkelt kan koppla in dator/telefon, samt få trådlös mikrofon. Vi levererar, kopplar in, och testar utrustningen innan middagen, och ni betalar enkelt vid leverans via Swish. Efter festens slut så kommer vi och river anläggningen och transporterar hem den. Vi har även skrivit enklare instruktion hur ni justerar volymen eller kopplar in ytterligare ljudenheter på anläggningen.

Kontakta oss för mer information!